Bergwandeling Tsjechië

Bergwandeling Tsjechië.

Eindelijk zijn we er weer aan toe, een Berghuttentocht in Nationaal Park Reuzengebergte op de grens van Tsjechië en Polen. Afgelopen winter heeft Ricardo me een voorstel gedaan, samen de Snezka weer te gaan beklimmen, Snezka is de hoogste top van het Reuzengebergte en meet 1602 mtr.

 

Ricardo is onze pleegzoon en is vanaf zijn zevende jaar bij ons. Al op jonge leeftijd liep Ricardo met ons mee, over bergen en door dalen. In de loop van de jaren negentig kampeerden wij elke zomer in Tsjechië op een kleine camping ten zuiden van het Reuzengebergte. Vandaaruit maakten wij veel wandelingen over dit gebergte. Inmiddels had ik drie rugoperaties achter de rug en het wandelen ging weer een beetje. Ricardo op zijn kleine bergschoentjes en een rugzakje met boterhammetjes wat snoep en voldoende drinken. Rianne en ik op onze Meindl bergschoenen en ook met een dag rugzak. We genoten van de vergezichten, watervallen het klimmen en de rust van het berglandschap.

 

 Nu achttien jaar later en totaal vijf rugoperaties, de morfine verslaving, heeft ook Ricardo het ervaren dat alles een stuk beter gaat. Gingen wij voor die tijd naar de diergaarde in de scootmobiel  met kleinkind op schoot. Gelukkig is die tijd voorbij. Het voorstel van Ricardo om samen de bergen in te gaan heb ik met veel plezier aangenomen en ben ik op onderzoek gegaan om van deze tocht iets bijzonders te maken. Op het web vond ik een interessante organisatie gespecialiseerd in de pracht van Tsjechië. “Actief in Tsjechië” organiseert berghuttentochten en meerdaagse fietstochten in Tsjechië, niet alleen het Reuzengebergte maar ook het Boheems Paradijs staat in het programma. Bij “Actief in Tsjechië” heb ik een berghuttentocht besproken en  Ricardo hiervan ingelicht. Die natuurlijk laaiend enthousiast was, wel wat geregel van huishoudelijke aard, Ricardo heeft een leuk gezin met drie kinderen. Rianne en ik hebben een schat van een schoondochter die ook verpleegkundige is.

 

De tocht is geboekt en Ricardo heeft een draaiboek gemaakt van dag tot dag. We vliegen met KLM naar Praag, daar staat een huurautootje voor ons klaar. Buiten de driedaagse bergtocht heeft Ricardo een hotel of pension geboekt en ook willen we op de kleine camping bij Rudnic gaan kijken, de camping waar wij vroeger kampeerden. Het vertrekpunt van de wandeling ligt bij Spindleruv Mlyn, een bergdorp aan de voet van de Snezka, die wij voor de laatste dag bewaren. Tijdens de wandeling slapen we in berghutten in een twee persoons kamer, een slaapzaal kan ook maar is onrustig. De huttentocht is volpension, een goeie warme maaltijd en in de ochtend een stevig ontbijt. Na een dag flink wandelen kunnen we aan de bar van de hutten lekker bijkomen met een “Pivo”.

 

Als de tocht erop zit gaan we terug richting Praag maar niet voordat wij de stad Kutna Hora gaan verkennen. In deze stad staat een kerk die voornamelijk is opgebouwd met menselijke botten en schedels, een beetje gruwelijk maar we gaan er een kijkje nemen. Daarna verder van Kutna Hora naar Praag waar in het centrum van de oude stad zullen verblijven in een leuk hotelletje. Praag is een fraaie oude stad, doorklieft door de Moldau met eeuwen oude bruggen en gebouwen, in Praag verblijven we twee dagen en vliegen dan weer terug naar Nederland. 

 

 Deze tocht gaan wij begin Mei 2020 uitvoeren! Inmiddels maken wij met regelmaat training wandelingen op onze Meindl bergschoenen en rugzak.  Uiteraard maken wij over deze onderneming een verslag begeleid met fotootjes en wordt gepubliceerd op de Raddraaier site.

  

https://actief-in-tsjechie.nl

Een extra fiets

Een extra fiets.

De afgelopen winter heb ik veel nagedacht over de fietstochten. Natuurlijk bevalt de Cube fantastisch en ik heb veel plezier met de fiets. Door het aluminium frame en de belt aandrijving is de fiets niet zo zwaar en trapt lekker weg. Toch sjouw ik in vier tassen ongeveer 38 kg bagage mee, op de bagagedrager boven het achterwiel het tentje en het lichte alu stoeltje. Het stoeltje dat ik altijd als eerste opzet, daarna het tentje dan het bedje klaarmaken voor de nacht.

Tijdens veel fietstochten van afgelopen zomer (2019) kom ik erachter dat de terugreis naar huis vaak geplaagd gaat met tegenwind. De Noordzee route door het duin gebied met veel hoog duin wat veel klimmen betekend. Niet heel erg maar de lichamelijke belasting daar moet ik toch rekening mee houden. Daar ik niet wil terug vallen en weer aan de pijnstillers moet, pak met regelmaat de trein terug naar Bergen op Zoom, vandaaruit is het wel te doen of anders haalt Rianne mij op met de auto en de fietsendrager.

 

 

Een oplossing zou een fiets met trapondersteuning zijn, maar daar heb ik altijd veel kritiek op gehad.

Afgelopen maanden heb ik mezelf veel ingelezen wat betreft de techniek van fietsen met trapondersteuning, bedrijven en ontwikkelaars van dit product bezocht en veel voorlichting gehad. Uiteindelijk denk ik dat een Trikefiets wel interessant voor mij kan zijn. Twee voorwielen met een achterwiel en de ligfietshouding, het eerste probleem waar ik tegen aan loop zijn de fietstassen die ik niet allemaal op zo’n Trike  mee kan dragen. Een fiets aanhanger zou dan een oplossing zijn maar dan wordt het al gauw een heel circus, met zo’n vlaggetje! Daarbij zijn de prijzen van dit soort fietsen niet gering.

 

Een gewone doorsnee E bike heeft een hoog truttigheid gehalte, de accu’s en motoren vind ik niet krachtig genoeg.

Er bestaan veel varianten, een voorwiel motor, een midden motor of een motor op het achterwiel, de aangeboden accu’s zit ook veel verschil in, een goede diepte accu is van belang ook het geleverde vermogen. De oplaad tijd per accu is ook best belangrijk maar verschilt per accu en vermogen. Door mijn technische achtergrond, dwingt dit mij tot onderzoek maar door het vele aanbod blijf ik twijfelen. Er zijn nog maar weinig merken die een fiets kunnen leveren met een belt aandrijving, een gesloten versnellingsnaaf en trapondersteuning. En opnieuw duik ik maar weer in de aangevraagde documentatie om de verschillen te ontdekken.

Een bezoek aan de fiets en wandelbeurs staat ook op mijn programma, daar heb ik al enkele afspraken gemaakt. Bij verschillende wandel organisaties en fiets producenten.

Het aantal fiets stands en toeleveranciers van allerhande accessoires is zeer uitgebreid en al snel zie je door het groot aantal aangeboden noviteiten het bekende ‘’bos’’ niet meer. Bij het bekijken van de trike ligfietsen kom ik erachter dat je wel heel erg laag zit. Er blijft weinig overzicht en andere weggebruikers kijken over je heen, dat bevalt me niet en ik heb een hekel aan een vlaggenmast op mijn fiets. Door schuifelen over de beurs en verder genieten.

Over twee hallen van het Jaarbeurs complex is een heus fiets parcours aangelegd, met bruggetjes, bomen en geveltjes van gezellige huisjes het is er een drukte van jewelste, veel bezoekers testen graag een fiets uit. Gewone dagelijkse fietsen maar natuurlijk ook bakfietsen, mountainbikes, tandems en erg veel E bikes, alle soorten komen voorbij razen.

 

 

In een bocht van het parcours valt mijn oog op een stand met een groot bord waarop staat Rad Power Bikes! Dat komt mij bekend voor en ik neem er een kijkje. Bij de stand staat het hele aanbod van de fietsen en dat ziet er erg vet uit. Wat een fietsen denk ik en heb al direct een gesprek met een medewerker van Rad Power Bikes. Het betreft hier een zogenaamde ‘’Fatbike” met lekkere dikke wielen en een flinke accu op het frame. Op het achterwiel zie ik de motor zitten ook geen kleintje, wat een brute fiets en ik krijg al visioenen. De medewerker legt mij alle in en outs uit over de fiets en de technische achtergrond. Hij verteld over de krachtige motor aangestuurd door een zware accu. Dan vraagt hij mij of ik het parcours wil uitproberen met de Fatbike, nou dat wil ik weleens proberen. De fiets heeft trapondersteuning dus je moet gewoon draaien met de beentjes maar het gaat lekker soepel en je krijgt het idee dat de wind in de rug staat. Aan het krenkstel zitten sensoren en meten de omwentelingen en je trapkracht, dit gemeten geeft de ondersteuning door aan de pedalen en ik moet zeggen dat is geen straf voor een rug patiënt. Twee rondjes mag ik over het parcours en stop weer bij de stand. ‘’Zo’’ zegt de medewerker nu een rondje op de RadRhino 750 watt.

 

Een 750 watt motor op het achterwiel en een extra sterke accu voor de ondersteuning, daar kan aardig wat bagage aanhangen, tegenwind zal minder bezwaarlijk zijn. De dikke banden geven de mogelijkheid om wat meer off road te gaan fietsen en bij flinke heuvels zal ik niet meer af moeten stappen.  Weer twee rondjes over het parcours, de Rhino laat zich makkelijk besturen en geeft genoeglijke ondersteuning. Voor ik het weet sta ik alweer bij de stand met een bak koffie in mijn hand, er moet wel een kenteken plaatje op verteld de medewerker i.v.m. de ondersteuning tot 25 km per uur. Dit is een wel heel vette bike en overtreft al het door mij onderzochte.

Inmiddels staat de fiets thuis en heb ik er de eerste testritjes op gemaakt. De Rad Bike zal mij veel extra plezier gaan geven, wat verder weg, meer heuvels en bergen, en off road, dat zit nou eenmaal in mijn bloed. Uiteraard zal ik de Cube gewoon blijven gebruiken want ook dat is een wereld fiets.

Ad.

 

 

 

Rad Power Bikes.eu    

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now